Ormož:  Prva »Zelena knjižnica« v državi
Kultura
Tipografija

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož tudi čez poletje ni zatišja. V zeleni oazi so vsak četrtek na sporedu zeliščarski popoldnevi in zanimiva srečanja z različnimi strokovnjaki, predvsem domačini. V družbo dobrih knjig vabijo tudi s policami s posebnim izborom za poletno branje in s knjigami ob ormoškem poletnem kopališču.

V ormoški knjižnici mlade in stare vabijo, da poletje preživijo v njihovi družbi, ob dobrih knjigah v zunanjem zeliščarskem raju, prijetni senci domačih brajd ali kar v njihovih svetlih prostorih, v katere so poletje prinesli z zanimivo dekoracijo s pridihom morja. Še posebej zanimivo je ob četrtkih (vsakič ob 17. uri), ko v njihovi zeleni oazi že tretje leto zapored potekajo četrtkovi zeliščarski popoldnevi, letos s še bogatejšimi vsebinami, saj jih izvajajo v okviru projekta Zelena knjižnica. »Zelo smo ponosni, da smo se v navezavi s hrvaškimi knjižnicami in Društvom bibliotekarjev Istre priključili njihovem projektu Zelena knjižnica. Smo prva slovenska knjižnica s tem nazivom. Sledimo njihovim trendom, viziji razvoja, zato smo zeliščarstvo razširili z dodatnimi temami, ki krepijo ljudi pri zdravem načinu življenja, preživljanju prostega časa in razvoju osebnega življenja. Obisk je izjemen. Imamo stalno skupino udeležencev, ki zeliščarske popoldneve že tretje leto zapored redno obiskujejo. Prihajajo pa tudi obiskovalci od drugod, od otrok do starejših,« povzame bibliotekarka Marijana Korotaj.

Na dobro obiskanih zeliščarskih popoldnevih obiskovalci  z zanimanjem spoznavajo in širijo znanje o zeliščih, zdravilnih in medovitih rastlinah, njihovo vrednost v umetnosti, prehrani, lekarni, preventivno moč pri mnogih zdravstvenih težavah, v kozmetične in negovalne namene.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300