Ptuj : Z dr. Natašo Korenjak Artič o turizmu
Kultura
Tipografija

Dr. Nataša Korenjak Artič (Hajdošanka po rodu) se je že zelo zgodaj odločila, da se želi udejstvovati v turizmu. Morda je na to vplivalo tudi dejstvo, da je odraščala kot gostilniški otrok; njen dedek je v Skorbi postavil gostilno. Osebno pa si je vedno želela nekaj več.

Pot jo je najprej zanesla na srednjo turistično šolo, od študijskih smeri je prišel v poštev izključno turizem. Presrečna je bila, da se je ta možnost končno odprla tudi v Sloveniji, ko je zaživel študij turizma v Portorožu, kjer je študirala v eni prvih generacij. Še v času študija je bila izbrana za informatorko slovenskega turizma, sodelovala je na nemško govorečem območju – v Avstriji, Nemčiji, na sejmih in borzah, kar ji je prineslo precej izkušenj, kontaktov, znanstev.

„Ne morem pa mimo obdobja, ki sem ga preživela na Radiu Ptuj, kar je takrat sovpadalo z zaključkom moje srednje šole. V času študija sem se angažirala tudi kot pripravljavka oddaj o turizmu. Promovirali smo turistično ponudbo, novosti, poslušalcem Radia Ptuj pa omogočili, da so sodelovali v nagradnih igrah (za nagrado si bili kosila, ogledi, vikend paketi), tako da je bila za tisti čas to zelo poslušana oddaja. To ugotavljam tudi po tem, ker me še danes po toliko letih kdo spomni in nagovori. Z Radia Ptuj me je pot zanesla na slovenski turistični radio, kjer sem ostala do zaposlitve v Termah Rogaška. Bila sem vodja marketinga za več hotelov, tudi za kristalno dvorano. To je bilo obdobje prenov rogaških hotelov, začel se je uveljavljati velnes. V tistem času so me pričeli vabiti na predavanja in začelo se je moje desetletno obdobje na Višji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, kjer sem oblikovala pisarno praktičnega izobraževanja. Začela sem se ukvarjati z mednarodnimi projekti, ustanovili smo mednarodno pisarno. Zadnjih nekaj let sem vodila novoustanovljene enote – Medpodjetniški izobraževalni center. S pomočjo dotacije Erasmus so naši študentje  odhajali na prakso v štiri- in pet-zvezdične hotele po celi Evropi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300