Ptuj: Pred 17. festivalom sodobne umetnosti Art Stays
Kultura
Tipografija

V poročni dvorani Mestne hiše na Ptuju so junija razgrnili letošnji program 17. edicije festivala sodobne umetnosti Arst Stays, največjega tovrstnega festivala v Sloveniji in evropskega referenčnega dogodka za številne mednarodne galerije.

V času festivala, med 5. in 12. julijem, bodo na Ptuju in v okolici odprli 14 razstav, izvedli več kot 10 pogovorov z umetniki in kustosi, povabili na ogled trilogije izjemnih filmov enega največjih fotografov na svetu Edvarda Burtynsykega in slovensko premiero njegovega najnovejšega filma Anthropocene.

17. festival sodobne umetnosti, ki upira pogled v prihodnost, prinaša tudi odlične koncerte, zvočne performense, delavnice in številne druge dogodke, s katerimi bodo umetniško zaživele izjemne lokacije starega ptujskega mestnega jedra.

Že po tradiciji se bo festival začel z naročenim projektom prav za Ptuj, veliko zvočno instalacijo Sončni horizont singapurskega umetnika Zulkifla Mahmoda v dominikanskem samostanu. Videomapiranje letos vključuje Mestno hišo, v 30 minutah se bo odvila 1950-letna zgodovina Ptuja, vsak petek in soboto bo celo letošnje poletje zagotovo privabljalo turiste v center mesta.

Že dan kasneje bodo odprli pet razstav v Galeriji mesta Ptuj, kjer bo korejska umetnica Jeangmoon Chai med drugim odprla 150 m2 veliko svetlobno instalacijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 16.07.2019 03:26

    Predmet na vozišču ovira promet na štajerski avtocesti pred priključkom Slovenske Konjice proti Mariboru.Dela, odstranjevanje cestninskih postaj:- Na štajerski avtocesti,[…]

 

 

radioptuj300