Ptuj: Pred 17. festivalom sodobne umetnosti Art Stays
Kultura
Tipografija

V poročni dvorani Mestne hiše na Ptuju so junija razgrnili letošnji program 17. edicije festivala sodobne umetnosti Arst Stays, največjega tovrstnega festivala v Sloveniji in evropskega referenčnega dogodka za številne mednarodne galerije.

V času festivala, med 5. in 12. julijem, bodo na Ptuju in v okolici odprli 14 razstav, izvedli več kot 10 pogovorov z umetniki in kustosi, povabili na ogled trilogije izjemnih filmov enega največjih fotografov na svetu Edvarda Burtynsykega in slovensko premiero njegovega najnovejšega filma Anthropocene.

17. festival sodobne umetnosti, ki upira pogled v prihodnost, prinaša tudi odlične koncerte, zvočne performense, delavnice in številne druge dogodke, s katerimi bodo umetniško zaživele izjemne lokacije starega ptujskega mestnega jedra.

Že po tradiciji se bo festival začel z naročenim projektom prav za Ptuj, veliko zvočno instalacijo Sončni horizont singapurskega umetnika Zulkifla Mahmoda v dominikanskem samostanu. Videomapiranje letos vključuje Mestno hišo, v 30 minutah se bo odvila 1950-letna zgodovina Ptuja, vsak petek in soboto bo celo letošnje poletje zagotovo privabljalo turiste v center mesta.

Že dan kasneje bodo odprli pet razstav v Galeriji mesta Ptuj, kjer bo korejska umetnica Jeangmoon Chai med drugim odprla 150 m2 veliko svetlobno instalacijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 00:10

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300