Ptuj: Pravljični večeri za odrasle
Kultura
Tipografija

V začetku junija je bilo razstavišče Knjižnice Ivana Potrča lepo obiskano prizorišče pravljic za odrasle. Le-te so letos dočakale deseto jubilejno sezono v okviru projekta Mariborske knjižnice.

»Naše mesto praznuje 1950. obletnico prve pisne omembe. Častitljivo! Davni časi, zelo davni. Toda tiste davne dni in še veliko poprej so si ljudje pripovedovali. Pripovedovali, da bi postali in ostali, da bi vedeli, od kod, kako in kam. Pa tudi zakaj je včasih na Zemlji raj, spet drugič pekel,« je v uvodu povedala domača pravljičarka Liljana Klemenčič in poudarila pomembnost negovanja pripovedovalskih in poslušalskih veščin.

Na lepo urejenem prizorišču, ki ga je posebej za ta večer pripravila mladinska knjižničarka Mateja Milošič, so vabljivo zvenele pravljice, ki so jih pripovedovali Tone Obadič iz Ljubljane, Monika Čermelj, Suzana Slavič in Agica Kovše iz Maribora ter Marko Bezenšek iz Slovenskih Konjic. Poslušalstvo je z nasmehom prisluhnilo resničnim zgodbam o davnih železničarskih peripetijah, ki jih je izbral pravljičar Tone. Monika je nežno potrkala na srčne duri s pravljico o prevzetnosti, Suzana je pripovedovala o umnem in umetelnem krojaču, ki je skoraj razsrdil vladarja, Agica je navdušila s pohorskim dialektom in vražjo pravljico, Liljana pa je vse skupaj začinila s Pustom, ki je hudiče s sveta pregnal.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300