Ptuj: Uspešno tekmovalno glasbeno leto
Kultura
Tipografija

Šolsko leto 2018/2019 je bilo v Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju, ki jo obiskuje 200 učencev, zelo dinamično, predvsem pa uspešno.

Njihovi učenci se vsako leto udeležujejo tekmovanj, s katerimi se vračajo s številnimi priznanji. Ta samo dodatno potrjujejo njihovo dobro delo in usmeritev. Ravnateljica Lija Frajnkovič je tudi mentorica flavtistki Jani Strmšek, ki je na 48. državnem tekmovanju Temsig prejela zlato priznanje, na 9. mednarodnem internetnem tekmovanju v Beogradu pa zlato diplomo. Na mednarodnem glasbenem tekmovanju Palmanova je Jana osvojila prvo, flavtistka Ana Dvoršak pa drugo nagrado.

Bor Kaučič je bil s trobento uspešen na mednarodnem tekmovanju v Beogradu, kjer je prejel drugo nagrado, na 9. mednarodnem internetnem tekmovanju v Beogradu pa je prejel srebrno diplomo v rogu. Njegov mentor je Bojan Bezjak, ki je ponosen tudi na učenca Nejca Ladiča, ki je na mednarodnem tekmovanju v Beogradu med trobentači prejel drugo nagrado, kot tudi na Martina Kelca, ki je osvojil zlato plaketo med rogisti na prvem mednarodnem tekmovanju Celeia in srebrno diplomo na 9. mednarodnem internetnem tekmovanju v Beogradu.

Z zlato diplomo se je z 9. mednarodnega internetnega tekmovanja v Beogradu (mentor je Matjaž Antončič) vrnila violinistka Hana Berlak, na mednarodnem glasbenem tekmovanju Citta di Palmanova pa je osvojila bronasto priznanje.

Na 9. mednarodnem internetnem tekmovanju Beograd je zlato diplomo prejela tudi violinistka Lana Kunčič, ki se ponaša še s srebrnim priznanjem z mednarodnega glasbenega tekmovanju Citta di Palmanova. Tudi Miha Denac je prejel zlato diplomo na 9. mednarodnem internetnem tekmovanju med violinisti v Beogradu, srebrno pa na mednarodnem glasbenem tekmovanju Citta di Palmanova. Amadeja Dvoršak se je udeležila mednarodnega tekmovanja Sonus, solfeggio, prejela je diplomo za udeležbo, Lara Hozjan (z mentorjem Petrom Gojkoškom) pa je na tem tekmovanju prejela bronasto priznanje. Anja Brglez je na prvem soboškem festivalu mladih glasbenikov v petju prejela srebrno priznanje. Peter Gojkošek je mentor tudi Dori Mertelj, ki je bila prav tako srebrna na prvem soboškem festivalu mladih glasbenikov v petju.

Klara Tikvič je bila na IMMCC Maribor v solfeggiu zlata, zlato priznanje na tem tekmovanju za komponiranje pa je prejela Vida Veršič; tudi njen mentor je Peter Gojkošek.

Nejc Cvirn je mentor Davidu Aublu, ki je na dnevih kitare v Krškem prejel zlato priznanje, na 9. mednarodnem internetnem tekmovanju v Beogradu pa srebrno diplomo.

Uspešno pa je na 44. mednarodnem tekmovanju harmonikarjev OKUD Istra tekmoval mladi harmonikar Dan Muršič (mentor Dominik Cvitanič), kjer je osvojil drugo nagrado, prvo nagrado pa je prejel na mednarodnem tekmovanju Pannoniaccordion. Na klavirju sta mlade tekmovalce spremljali profesorici Mateja Škafar in Živa Horvat.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300