Tuzla, Ptuj: Lilith najboljši zbor tekmovanja
Kultura
Tipografija

Ženski zbor Lilith je letos svoje zadane cilje uspešno realiziral. Pevke so po podelitvi posebnega priznanja za izjemne dosežke na mednarodnih tekmovanjih v letu 2018, ki jim ga je podelila Zveza kulturnih društev Ptuj, svoje petje nadaljevale z veliko odgovornostjo in vnetim delom pod vodstvom zborovodkinje Jasne Drobne.

Pred kratkim so ponovno dosegle izjemne rezultate na mednarodnem zborovskem tekmovanju Lege artis v Tuzli. Tekmovale so v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji vokalne skupine in kategoriji pevskih zborov. Na tekmovanju je sodelovalo 22 zborov iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovenije, Češke in Kolumbije. Zbore je ocenjevala petčlanska strokovna žirija. Vokalna skupina Lilth je v močni konkurenci osvojila drugo nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo duhovne pesmi za skladbo Praise His Holy Name. Ženski zbor Lilith pa je osvojil drugo nagrado in nagrado za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe za skladbo Jaz bi rad cigajnar bil slovenske skladateljice Tadeje Vulc.

Obe zasedbi sta se v svojih kategorijah uvrstili v tekmovanje za Grand Prix tekmovanja, kamor se uvrstijo najboljši zbori posameznih kategorij. Na Grand Prix tekmovanju sta obe skupini nastopali še enkrat z eno tekmovalno skladbo in novo skladbo, torej skladbo, ki je na tekmovanju niso peli. Ženskemu zboru Lilith je uspelo zmagati in postal je najboljši zbor tekmovanja v kategoriji ženskih in moških zborov in osvojil Grand Prix.

G. Jović

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300