Ptuj: Slovensko središče vizualne umetnosti
Kultura
Tipografija

V svoji 17. izvedbi se festival sodobne vizualne umetnosti Art Stays, ki bo trajal do 12. julija, spogleduje z izzivi prihodnosti, umetniki se v sebi lastni izrazni obliki posvečajo prihodnosti in skušajo v svojih raziskovanjih odgovoriti na vprašanje: Kaj nas čaka?

Tudi letošnji festival, ki je posvečen prihodnosti, sta zasnovala umetniški direktor Jernej Forbici in kreativna direktorica Marika Vicari. S festivalom ostajajo zvesti temu, da predstavljajo vse medije. Umetnike so vprašali, kakšna je njihova vizija prihodnosti v okviru časa, prostora, človeka in pokrajine. Prihodnost je zelo raznolika, to bodo obiskovalci lahko razbrali na vseh letošnjih razstavah, performensih, pogovorih z umetniki. Nekateri umetniki jo vidijo črno, drugi veliko bolj pozitivno, na obiskovalcih pa je, da si skupaj z njimi ustvarijo svojo vizijo prihodnosti in kako jo narediti za vse boljšo.

V sklopu festivala potekajo tudi številne delavnice za malčke, najstnike in odrasle, pogovori z umetniki in kustosi, glasbeni nastopi, zvočni performensi, videomapiranja Art Stays kino s trilogijo izjemnih filmov enega največjih fotografov na svetu Edvarda Burtynsykega. Ptuj je s tem doletela čast slovenske premiere najnovejšega filma Edvarda Burtynsykega Antropocen, ki jo doživlja še pred ZDA, kjer bo premiera šele septembra. Skupaj bodo odprli kar 14 razstav, ki bodo k obisku vabile še do 13. septembra.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300