Mlada talentirana glasbenica Gabrijela Anžel: „Glasba je moje življenje“
Kultura
Tipografija

Mlada talentirana glasbenica, 17-letna Gabrijela Anžel, je na mednarodnem tekmovanju v Veroni dosegla srebrno priznanje in največ točk v svoji kategoriji. Čeprav violo igra šele drugo leto, saj je prej igrala violino, je bila za svoj talent in strast do igranja godal večkrat nagrajena z različnimi priznanji.

Na tekmovanju International Young Musician Competition Antonio Salieri Prize, ki je potekalo v mestu Legnago, blizu Verone, je Gabrijela dosegla srebrno medaljo (od 100 točk si jih je priborila 93), obenem pa tudi najboljše mesto v svoji kategoriji. „To mi je eno najljubših priznanj, saj sem se prvič udeležila kakšnega tekmovanja kot violistka,“ je priznala učenka 3. letnika Konservatorija za glasbo v Mariboru.

Gabrijela je obiskovala OŠ Olge Meglič na Ptuju in jo zaključila kot »zlata učenka«, sočasno se je šolala tudi na Zasebni glasbeni šoli sv. Petra in Pavla, kjer je z odličnim uspehom končala osem razredov nižje glasbene šole na violini. Ob tem je obiskovala tudi Glasbeno šolo Karola Pahorja Ptuj, kjer je prav tako z odliko zaključila program nižje glasbene šole za klavir.

Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor – smer violina. V prvih dveh letnikih srednje šole je sočasno končala program nižje glasbene šole na violi ter ugotovila, da je prav viola instrument, ki ji bolj leži. V tretjem letniku srednje šole se je zato vpisala v program viole.

Redno se je udeleževala glasbenih tekmovanj, posebej je uspešna na tekmovanjih iz solfeggia (glasbene teorije). Na 47. državnem tekmovanju iz glasbene teorije si je prislužila zlato priznanje.

Blestela je tudi na 23. mednarodnem tekmovanju v Beogradu, kjer je prejela zlato diplomo za interpretacijo ter prvo nagrado kot absolutna zmagovalka.

Čeprav ji počitnice dobro denejo, pravi, brez glasbe ne more:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300