Ptuj: Avgusta že desetič Dnevi poezije in vina
Kultura
Tipografija

Med 20. in 24. avgustom bodo Ptuj in 18 drugih krajev zavzeli Dnevi poezije in vina, ki jih Ptuj gosti že deset let. Letošnje, 23. edicije festivala se bo udeležilo 20 uveljavljenih pesnic in pesnikov z vsega sveta, častna gosta bosta srbska pesnica Radmila Lazić in kitajski pesnik Bei Dao. Letošnja država v fokusu je Nemčija.

Prva pesniška branja bodo pripravili že v nedeljo, 18. avgusta, v Petanjcih in dan pozneje še v Ljutomeru, kjer bodo udeleženci pesniško-prevajalske delavnice v Jeruzalemu svoje prevode prvič predstavili javnosti. Predfestivalsko ogrevanje predstavljajo tudi Večeri pred Dnevi, ki bodo v torek, 20. avgusta, potekali v šestih krajih po Sloveniji – v Ljubljani, Krškem, Radovljici, Selcah, pri Svetem Andražu v Slovenskih goricah in v Zgornji Kungoti. T.i. festivalska napoved bo na ljubljanski Špici z večernim dogodkom in poezijo na ladjici po Ljubljanici potekala prvič.

Festival bo v sredo, 21. avgusta, z branjem Odprtega pisma Evropi odprl njegov avtor Ilija Trojanow, večkrat nagrajeni bolgarsko-nemški romanopisec, esejist in prevajalec.

Bogat festivalski program s 60 dogodki po Sloveniji in zamejstvu, ki zajema pesniška branja, pesniške dvoboje, brezplačne delavnice za najmlajše, dogodke za starejše, koncerte, karnevalsko promenado, umetniške instalacije in razstave ter izbrana vina, se letos med drugim širi v Žičko kartuzijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300