Cirkulansko tamburanje: Ljudska pesem in haloško vino
Kultura
Tipografija

Tamburaši iz Cirkulan, ki delujejo v okviru Kulturnega društva (KD) Cirkulane, so na predvečer Aninske nedelje priredili tradicionalni koncert. V goste so povabili mandolinsko skupino Amos. Po koncertu se je druženje nastopajočih in gostov nadaljevalo ob degustaciji haloških vin.

Poletni tamburaški večeri v Cirkulanah imajo dolgoletno tradicijo, njihova zgodovina sega v leto 2002. Prva leta so koncerte organizirali na gradu Borl, odvijali so se čez celo poletje. Običajno so bili koncerti trije. Z leti se je prireditev z zunanjega prireditvenega prostora na gradu Borl, ki je ponujal izjemen ambient, preselila pod streho, tamburaške koncerte tako že nekaj let gosti cirkulanska večnamenska dvorana. Tudi na letošnjem koncertu je publika prisluhnila ubranemu petju in igranju. Tamburaši so v večini izvajali slovenske ljudske, gostje mandolisti pa narodne in avtorske. Občinstvo je bilo nad slišanim več kot navdušeno.

Koncertu je sledila degustacija haloških vin. Vinarsko zadrugo Haloze sta s svojimi vini predstavljala dva vinarja oziroma vinogradnika: Kmetija AS Arnečič in Vina Gorjup. Ob degustaciji vin so ponudili izbrane sire, ki jih pridelujejo na kmetijah Milke Bedrač in Ide Vindiš Belšak, pa tudi pekovske dobrote iz pekarn Blanke in Darinke Arnečič. „Z izvedbo prireditve in obiskom smo zelo zadovoljni. Koncert smo organizirali v sklopu 120-letnice delovanja KD Cirkulane. Prisluhnilo mu je okoli 200 ljudi,“ je povedal vodja cirkulanskih tamburašev Boštjan Polajžer.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300