Tomaž Tozon: Glasba naj bo iskreno in srčno sporočilo
Kultura
Tipografija

Spomini na nepozabne večere 50. jubilejnega festivala NZG Ptuj 2019 so že zelo sveži. Ansambli, ki so tlakovali njegovo pot, in tisti, ki jo nadaljujejo, so v najstarejše slovensko mesto prinesli novo energijo, ki je skupek tisočerih zgodb tega obdobja. Marsikatera je na novo zaživela, saj muzikanti, kjerkoli so že, znajo podžigati takšne in drugačne strasti, dogodke, predvsem pa pisati vesele in navdihujoče zgodbe.

Vračanje na začetke in prva festivalska obdobja so mnogi, ki so spremljali jubilejno tridnevno festivalsko dogajanje na Mestnem trgu v živo, podoživeli zelo čustveno, tudi zaradi tega, ker mnogih, ki so pisali ptujske festivalske zgodbe kot prvi v Sloveniji, ni več med živimi, da bi se tudi sami lahko veselili sadov svojega dela in neprecenljivega daru, ki so ga položili na oltar slovenske narodno-zabavne glasbe, izvorno slovenske glasbe in države Slovenije.

Med obiskovalci je nadvse užival in se spominjal tudi legendarni glasbenik Tomaž Tozon skupaj z ženo.

Tomaž Tozon je bil s ptujskim festivalom povezan dolga leta, zvest pa mu ostaja še danes. Lepo se je vračati, videti sadove svojega dela in vseh drugih, ki so pisali ptujsko festivalsko zgodovino. Začelo pa se je že s prvim festivalskim letom. „Iskreno, zelo sem vesel in ponosen, da je naša želja, ko smo začeli s ptujskim festivalom, da bi ta festival postal tradicija, danes uresničena. 50 let ni majhna doba, večnost je sicer kaplja v morje, vendarle pa ostajam brez besed. Čestitam organizatorju in njegovim sodelavcem, vsem, ki so na kakršen koli način prispevali, da ptujski festival praznuje enega svojih največjih praznikov, skupaj z mestom. Prišel sem predvsem z namenom, da se poklonim tistim, ki jih ni več med nami, pa so pravzaprav soustvarjali, sooblikovali ta festival. Srečen, zadovoljen sem, da sem del tega,“ je vzneseno povedal Tomaž Tozon.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300