Ptuj: Človek, ki pozna največ ansamblov in festivalov
Kultura
Tipografija

Ptujski festival NZG je 50. jubilej praznoval z najboljšimi narodno-zabavnimi ansambli Slovenije, s številnimi festivalskimi uspešnicami, ki so se zapisale v zgodovino slovenske narodno-zabavne glasbe in ki še danes razveseljujejo ljudi. Številni so, ki so spisali uspešno ptujsko festivalsko zgodbo v 50 letih. Letos so se organizatorji za 40-letni prispevek pri njenem oblikovanju zahvalili Zdravku Geržini, Agenciji Videoton Geržina.

Zahvala ga je izjemno presenetila. Ni pričakoval, da se ga bodo organizatorji spomnili. Pomeni mu zelo, zelo veliko, hkrati pa je to priznanje vsem tistim, ki so v uspešni festivalski zgodbi sodelovali vsa leta, izjemnemu občinstvu, izjemnim ansamblom narodno-zabavne glasbe in izjemnim organizatorjem, kolektiva Radia-Tednika Ptuj, poudarja.

V glasbene vode bolj po naključju kot z namenom

V glasbene vode je padel čisto po naključju. Od Unesca je v okviru študentske izmenjave pridobil štipendijo za arheologijo v Angliji. „Kot edini sem se prijavil za arheologijo, s tem pa na nek način povzročil tudi velike probleme. Začeli so me nagovarjati, da bi spremenil svojo študijsko izbiro, ker bom po končanem študiju brisal prah z muzejskih eksponatov in ne raziskoval, da bom Jugoslaviji več prispeval, če se bom odločil za študij ekonomije. Obljubili so mi tudi počitniško prakso v eni od agencij. Ravno v tem času pa sem se začel ukvarjati z ansamblom Talismami Biseri, ki sem jim urejal nastope. Dobil sem delo v agenciji, ki je skrbela za Toma Jonesa, Engelberta Humperdinka. Bil sem njihov tea boy, kuhal sem čaj, nosil pošto, lahko pa sem se tudi učil. Pri njih sem opravil precej delovnih praks. Dogovor za štipendijo je propadel, ker Jugoslavija ni bila več podpisnica. Tisti, ki so imeli denar, so lahko študirali naprej, jaz ga nisem imel, zato sem se vrnil domov. Takoj sem se prijavil Društvu glasbenih delavcev Slovenije, da imam določene kvalifikacije s tega področja. Sprejela sta me Mojmir Sepe in Jure Rubežnik. Najprej so me zaposlili kot honorarnega sodelavca, kmalu pa sem v Mariboru odprl poslovalnico tega glasbenega društva.

Začelo se je z Veselimi planšarji

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300