Ptuj: Poletni oder brez pravega odziva
Kultura
Tipografija

Po lesenih odrih, ki so jih uporabljali na festivalih Art Stays in Arsana, je mesto letos naredilo korak več, ko je zagotovilo denar za kovinski oder. Celo več, s tem so napovedali tudi dogajanje na njem skozi celo poletje, ne le v času festivalov. Kaj posebno obljuden sicer ni bil (z izjemo dobrodelnega koncerta za ptujske gasilce), dan pred rimsko povorko pa se je moral »posloviti«.

Poletni oder je bil postavljen na željo organizatorjev festivalov Art Stays in Arsana in županja Nuška Gajšek jim je prisluhnila. Njegova postavitev je stala 5.000 evrov. Kot rečeno, pa je večino dni sameval.

„Na zahtevo organizatorjev festivala Dnevi poezije in vina smo oder odstranili, ker ga ne potrebujejo za branje poezije, motil pa bi tudi pesniško promenado. Pred tem smo preverili, ali je kdo prijavil dogodek, za katerega bi oder potreboval. Prijav na MO Ptuj ni bilo. Javno nismo pozivali k sodelovanju, ker je bilo načrtovano, da bo oder na razpolago trem festivalom in vsem drugim zainteresiranim. Ker je po zakonu 30-dnevi rok za prijavo pred dogodkom (za gasilski dobrodelni koncert smo naredili izjemo), prijave za dogodke na odru pa nismo prejeli, smo pač ustregli željam organizatorjev festivala Dnevi poezije in vina ter oder pospravili,“ je pojasnila županja Nuška Gajšek.

Odločitev o predčasnem zaprtju poletnega odra je najbolj prizadela in razočatala akterje festivala Art Stays, ki so očitno pričakovali veliko več dogajanja na samem odru, kot ga je dejansko bilo.

Osebe, ki bi se ukvarjala s »trženjem« odra, ni bilo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300