120 let Kulturnega društva Cirkulane: Kultura ne pozna meja in je vedno nekaj lepega
Kultura
Tipografija

Tega se v Kulturnem društvu Cirkulane zavedamo že bogatih 120 let. Čeprav je to le ljubiteljska kultura in zanjo ni denarnega plačila, se vsi člani resnično trudimo, da delamo dobro in uspešno. Upam trditi, da bo v našem društvu še veliko jubilejev.

Ob prejšnjih jubilejih je bil izdan zbornik Kulturenag društva. Letos zbornika ne bomo izdali. Skozi celo leto pa smo in bomo organizirali dogodke naših sekcij, in ker je v društvu kar nekaj članov, ki svojo ljubiteljsko kulturo živijo že 50 let ali več, smo prav njim v čast organizirali posebne dogodke.

Začelo se je leto jubileja seveda z januarjem in takrat nas je do solz nasmejala dramska sekcija s komedijo Jesenska poroka. Februarja nas je s čudovitim koncertom Ditke in Ferija Lainščka počastila Občina Cirkulane. April sta zaznamovala kar dva dogodka, in sicer čudovita, sproščena nedelja zborovske in ljudske pesmi vseh generacij, kjer so se predstavile vse naše pevske sekcije. Ob koncu meseca pa je sledilo svečano odprtje Društvene knjižnice z izmenjevalnico knjig. Velika pridobitev je ob tem dogodku prav knjižna hiška, ki je pri OŠ Cirkulane. V maju smo pripravili predstavitev zgoščenke našega dolgoletnega člana Daniela Polajžerja z naslovom Dve stenice lezejo. Daniel Polajžer je član društva že več kot 50 let in skupaj z njim smo organizirali čudovit koncert, ki je ogrel marsikatero srce in napolnil dušo.

Junija smo počastili še dva člana za 50 let delovanja v KD. Njuna zgodba se prepleta v dramski sekciji, vendar sta nekaj manj kot 20 let nazaj začela svojo igralsko zgodbo kot lika Micika in Hanzek. Marsikdo se ju spomni, ko sta na kakšnih aktualnih dogodkih s svojim prihodom in humorjem do solz nasmejala občinstvo. Mogoče pa komu tudi malo zameglila pogled. To sta seveda naša člana Ana Črnivec in Miro Lesjak.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300