Ormož: Podjetniške ideje mladih dijakov
Kultura
Tipografija

Aplikacija Wake – budilka, ki je ne morete utišati preprosto s pritiskom na tipko, temveč preneha zvoniti šele, ko vtipkate štiri aktivnosti za tisti dan in deluje kot nekakšen motivator za aktivno življenje, stroj v enem, ki pere, suši, lika in zloži perilo, ter pametna denarnica, ki se odklepa na prstni odtis, so ene izmed petih podjetniških idej mladih ormoških gimnazijcev.

Ormoška gimnazija je pred kratkim izvedla projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti v okviru programa Mladim se dogaja, ki ga finančno podpirata javna agencija Spirit Slovenija (Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije) in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. »Naše dijake želimo spodbuditi k ustvarjalnosti, inovativnosti, podjetnosti in razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj. Različne kompetence podjetnosti pa sicer razvijamo tudi v sklopu pouka in drugih dejavnosti, saj smo že drugo leto vključeni v projekta Zavoda za šolstvo Podjetnost v gimnaziji (Podvig). Projekta se dopolnjujeta in povezujeta,« je povedala koordinatorica projekta Lenka Keček Vaupotič iz ormoške gimnazije, ki je omenjeni projekt ocenila kot zelo poučen.

V sklopu projekta je bilo izvedenih več aktivnosti, osrednje so bile tridnevne podjetniške delavnice, na katerih so dijaki pod vodstvom zunanjega mentorja Jureta Verhovnika v skupinah ustvarjali, razvijali sveže poslovne ideje in modele.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300