Ptuj: 70 let KD Grajena in dramske skupine
Kultura
Tipografija

Dramska sekcija, najstarejša sekcija KD Grajena, bo skupaj z društvom v začetku tega leta praznovala 70-letnico delovanja. Ob tej priložnosti bodo 17. januarja povabili na premiero najnovejše komedije avtorja Branislava Nušiča pod naslovom Gospod Poslanec, ki so jo z režiserko Tatjano Vaupotič Zemljič postavili v današnji čas. Prve vaje zanjo so začeli že januarja letos, vadili so do maja, nato so jih za nekaj časa prekinili, s polno paro pa nadaljevali letošnjo jesen.

Celotna ekipa nove predstave šteje 22 članov. Tudi sicer se v dramski sekciji KD Grajena praviloma odločajo za dela, ki zahtevajo številčnejšo ekipo, saj je igranja željnih v njihovem okolju veliko. Na drugi strani pa je pomanjkanje del, ki za uprizoritev zahtevajo večje ekipe. Tudi izbira tekstov je zato zanje velik zalogaj za razliko od drugih skupin, kjer se odločajo za manjše postavitve, s štirimi do osmimi igralci. Na koncu pa je trud vselej poplačan, da lahko na oder stopijo vsi, ki si to želijo in želijo razvijati svoj igralski talent. Ponosni so na to, da so veliko društvo, da jih druži prijateljstvo in da si medsebojno pomagajo, da so medgeneracijsko društvo.

Od leta 1996 je režiserka Tatjana Vaupotič Zemljič, ki je s tem izpolnila obljubo svoje mame, Marije Vaupotič, ki je na oder od leta 1963 do leta 1991 postavila 20 premier, da bo nadaljevala njeno delo. Gospod poslanec bo že 15. delo, ki bo uprizorjeno pod njeno taktirko. Skupaj pa je bilo v sedemdesetih letih na oder postavljenih okrog 40 del. Ob jubileju bodo izdali tudi brošuro, v kateri bodo popisali preteklo dejavnost ter tudi s fotografijami spomnili na vse, kar jih je družilo na odru in za odrom. Tega pa je bilo izjemno veliko, tudi uspeh ni izostal.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300