Hajdina : S pesmijo v novo leto v čast Maksu Kamplu
Kultura
Tipografija

Letošnja prireditev S pesmijo v novo leto, tradicionalni koncert ljudskih pevcev in godcev s Ptujskega in širše, je bila še posebej slovesna. Namenili so jo pobudniku te prireditve in izjemnemu pevsko-kulturnemu zanesenjaku Maksu Kamplu, ki je 18. januarja letos dočakal 100 let, od tega jih je bilo pevsko-kulturnih več kot 70 let.

Njegovo srčnost in predanost slovenski kulturi cenijo številni, mnogi so mu že stisnili roko, člani kar trinajstih kulturnih skupin, pevskih in glasbenih skupin ter gostje pa so to storili na prireditvi S pesmijo v novo leto v dvorani PGD Hajdina.

Bogato pevsko-kulturno dejavnost Maksa Kampla je predstavila predsednica KPD Staneta Petroviča Barbara Zajc, ki se mu je v imenu društva zahvalila za njegov kulturni prispevek, hkrati pa čestitala ob 100. rojstnem dnevu. Svojo kulturno pot v KPD Staneta Petroviča, kjer je tudi častni član, je začel leta 1947, naprej v dramski sekciji kot igralec, nato pa tudi kot režiser. Zaslužen je, da je sekcija leta 1973 ponovno oživela. Med letoma 1947 in 1984 je režiral 25 uspešnih in prepoznavnih predstav (Klopčič, Kralj na Betajnovi, Metež, Kmetija, Mati, Vrnil se je, Snaha ...). Z njimi so gostovali v številnih krajih in prejeli več nagrad. Leta 1985 je bil eden izmed treh najbolj zagnanih prostovoljcev pri preureditvi današnje dvorane DU Hajdina.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300