Likovna razstava Anamarije Toš: Kurent iz sonca
Kultura
Tipografija

V hotelu Mitra so 15. februarja odprli likovno razstavo ptujske slikarke Anamarije Toš z naslovom Kurent iz sonca. To je že umetničina štirinajsta razstava. Obiskovalca tokrat vabi k uživanju e(ste)tike božanskega lika, ki se poslavlja od zime in v deželo kliče pomlad.

Razstava je začetek projekta Vse poti vodijo na Ptuj, da bi mesto dobilo še večjo veljavo in prepoznavnost. Ptuj je mesto sonca, kar dokazujejo mitreji in oltar SOla, ki je trenutno postavljen na arheološki razstavi Osrčje Petovione, je na odprtju povedal Michael Tosch Toš. Tisto, kar privablja, ker je prijazno, kadar sugerira in širi lepoto, je podstat te razstave, zato tudi Kurent iz sonca.

Likovna pot Anamarije Toš se je začela leta 1986 na prvi mednarodni likovni koloniji na Borlu, ki je potekala pod vodstvom dr. Štefke Cobelj, ki je za njenega prvega mentorja izbrala Konrada Krajnca. Že od začetka je bila zavzeta likovnica. Danes je ponosen, koliko kakovostnih slik je ustvarila. Njena hiša je ena sama galerija, hram kulture. Njene slike so naslikane iz srca in duše v toplih, hladnih tonih, izhajajo iz barvnega, sproščenega realizma, s pridihom na romantiki. Na njih se vidi, da na slikarsko platno prenaša svoja intimna čustva ali pa morda impresije vremenskih in svetlobnih pojavov, včasih na meji z atrakcijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300