Dominikanski samostan sameva: Lani 106 dogodkov, letos še velika neznanka
Kultura
Tipografija

Tako kot vsi kulturni in turistični objekti v času koronavirusa sameva tudi dominikanski samostan, kjer so letos sicer načrtovali še uspešnejšo sezono kot v letu 2019. Odgovora na vprašanje, kako bo letos z izvajanjem programa in vsemi drugimi načrtovanimi deli, v tem trenutku nimajo.

»Ukrepe vlade pozorno spremljamo. Nne moremo še napovedati, kolikšen bo v letošnji sezoni izpad dohodkov. V preteklih letih je število dogodkov v dominikanskem samostanu naraščalo. Kongresna dejavnost je v letu 2019 predstavljala okoli tretjino vseh prireditev. Tako kot število dogodkov je v preteklih letih rasel tudi obisk samostana, število turističnih ogledov. Lani jih je bilo okrog 3.500,« so povedali v podjetju Javne službe Ptuj, ki upravlja z dominikanskim samostanom oz. Kongresno-kulturnim središčem Ptuj.

Za nemoteno delovanje potrebuje upravljavec 170.000 evrov. Dve tretjini tega denarja porabijo za potrebna redna vzdrževalna in investicijska vzdrževalna dela, eno tretjino pa za zagotavljanje vsebine oz. programa.

Ogled dominikanskega samostana je sicer plačljiv. Odrasli plačajo štiri evre, mladi dva evra, za predšolske otroke, občane MO Ptuj in upokojence pa dva evra. Za družinsko vstopnico je treba odšteti devet evrov. Na voljo je tudi brošura o dominikanskem samostanu, ki stane dva evra.

V letu 2019 so v tem objektu skupaj izvedli 106 dogodkov oz. prireditev. Iz tržne dejavnosti na letni ravni pokrivajo plačo vodje kongresno-kulturnega središča, del programa in stroškov, ki so vezani na sam letni program. V dominikanskem samostanu so možne tudi poroke. Cena najema južnega dvorišča za poroko je med 350 € in 450 €, odvisno od števila gostov. Dodatno pa lahko ponudijo tudi fotografiranje in snemanje dogodka ter izdelavo cvetlične okrasitve za poroke.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 06:44

    Zaradi živali je promet oviran na pomurski avtocesti med Pincami in Lendavo proti Lendavi.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje[…]

radioptuj300