Ptuj: Z igrico Mali strah Bav Bav nad „nevidne“ strahove
Kultura
Tipografija

Dvorišče Stare steklarske delavnice bo od danes pa do četrtka gledališki oder za Gledališki studio DPD Svoboda Ptuj. Predstavili se bodo z zaključno produkcijo v sezoni 2019/2020 oz. šolskem letu z naslovom Mali strah Bav Bav (Maria Clara Machado – Marjan Belina).

Gledališki studio je v jesenskem začetnem tečaju vodila Mojca Prigl, nakar sta zaradi njene daljše odsotnosti nadaljevalne tečaje prevzeli Branka Bezeljak, ki je tudi režiserka, in Mira Mijačević. Za zaključno produkcijo so izbrali besedilo, s katerim so začeli gledališko šolo (studio) v okviru ptujskega gledališča in ZKD leta 1983, ko se je ta še imenovala Stopinje. V spomin na takratno uprizoritev so tudi v novi predstavi uporabili izvirni notni zapis Antona Horvata.

V vlogi mornarjev nastopajo: Andraž Mršek, Luka Horvat in Tin Šoškič. Magdalenka je Ajda Marin, Gusar Lesena noga Tjan Premzl, Strahec Bav Bav Nik Bombek, Gospa strah Tiana Ribič, Stric Gerundij Tadej Divjak ter Strahulje Hana Holc in Kornelija Babič. Kot mentorji so pri pripravi predstave sodelovali: Mira Mijačević, Andrej Gabron, Mihael Roškar, Dušan Fišer in Mojca Prigl. Organizacija je v rokah Janje Erpič, sodelavca pa sta še Andrej Kodrič Cizerl in Sandi Žuran.

Gledališki studio se vsako leto predstavi z dvema produkcijama. Začetno produkcijo iz poezije so izvedli konec novembra 2019. Sledilo je nekaj ponovitev. Z desetimi osnovnošolci, ki so se vpisali v nadaljevalni tečaj gledališke igre, pa je na koncu nastala cela predstava, kar je že tradicija v Gledališkem studiu DPD Svoboda.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300