Ženski pevski zbor Lilith: Premiera videospota Moja dežela
Kultura
Tipografija

Ženski zbor Lilith je 13. junija 2020 na ptujski tržnici pripravil kratek koncert ob premieri njihovega novega videospota za pesem Moja dežela. Več kot 100 prijateljev in njihovih zvestih poslušalcev je prisluhnilo pesmim iz zadnjega projekta Etnica, ki ga je zbor Lilith premierno izvedel novembra 2019 v dominikanskem samostanu.

Po nastopu so si skupaj na velikem platnu ogledali prvo javno predvajanje novega videospota, ki je od sobote naprej dostopen javnosti na YouTube kanalu.

Po skoraj trimesečni prekinitvi petja zaradi koronavirusa so pevke komaj čakale, da bodo spet skupaj. Veliko so se pogovarjale preko spleta in razmišljale o prihodnjih načrtih. Po zgledu tistih, ki so snemali svoje nastope od doma, so prišle do ideje, da bi to naredile tudi same, vendar ne od doma. Besedilo pesmi Moja dežela avtorja Janija Goloba jih je pripeljalo do misli, da v spotu predstavijo naše čudovito mesto Ptuj in njegove znamenitosti. Režijo in snemanje so prepustile Albinu Bezjaku, ki je s svojim delom ponovno dokazal, da je res mojster svojega dela.

Da se je vse skupaj zlilo v prečudovito mojstrovino za ušesa in oči, je pomembno vlogo prispeval tudi Mitja Krapša, ki je prevzel zvočno snemanje pesmi.

In ne nazadnje je piko na i celotnemu delu dodala zborovodkinja Jasna Drobne, ki je s svojim načinom dela zagotovo na Ptuj prinesla novo svežino, spotu pa dodala tisto nekaj, kar lahko imenujemo dotik Lilith.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300