Ptuj: 24. festival Dnevi poezije in vina
Kultura
Tipografija

Letošnji festival Dnevi poezije in vina bo potekal v neokrnjeni vsebini. Največji mednarodni pesniški festival bo z dogajanjem vabil od 25. do 29. avgusta. V tem času bo Ptuj spremenil v stičišče sodobne mednarodne poezije. Festivalski dogodki bodo potekali tudi v številnih večjih krajih v Sloveniji in v zamejstvu.

„Vrhunska mednarodna poezija, ki magično zaživi šele v intimnih prostorih starih vrtov in trgov, kjer je prostor prepojen z verzi in zgodbami, letos prihaja iz 11 držav. Predstavilo jo bo 15 pesnic in pesnikov, osrednjih gostov festivala. Vsaj še enkrat toliko bo domačih pesnikov. Skupaj bodo nastopili na več kot 60 dogodkih. Pripravljamo četrto izdajo Odprtega pisma Evropi, angažiranega projekta, ki vsako leto enemu vrhunskih pesnikov/pesnic ponudi enkratno priložnost nagovoriti Evropo in izpostaviti problematiko, ki se zdi avtorju, avtorici najbolj pereča. Letos ga bo pisala ena najbolj branih madžarskih pesnic Krisztina To'th, ki bo pismo prvič prebrala na odprtju festivala,“ je pred letošnjim festivalom povedala glavna producentka Sabina Tavčar.

Vrazov trg ostaja osrednje festivalsko prizorišče z bogatim dogajanjem, kjer bodo potekala velika večerna pesniška branja, okrogle mize, otroški in drugi spremljevalni program, ki ga bo dopolnila ponudba vrhunskih vin. Tudi 24. festival Dnevi poezije in vina bo povabil na že tradicionalno sobotno promenado poezije po ptujskih ulicah in trgih. Prvič letospa bodo v sodelovanju z mladimi pesniki in glasbeniki iz cele Slovenije na prvi festivalski dan pripravili pravi Vrtiljak poezije in glasbe.

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300