Teater III:  Premiera bo – Predstave ne bo
Kultura
Tipografija

Dvorišče Stare steklarske delavnice bo že drugič v kratkem času prizorišče novega gledališkega dogodka. Tokrat bodo v zaključni predstavi v sezoni 2019/2020 nastopile članice Teatra III DPD Svoboda Ptuj v krstni predstavi Dušana Jovanoviča Predstave ne bo.

Za to predstavo so režiserko Branko Bezeljak spodbudila predvsem dekleta, ki v njej sodelujejo: Kaja Petrovič, Eva Zala Majcenovič, Brina Bohl, Lara Čabrian, Martina Farič, Hana Holc, Tia Petek in Zala Šoškič. Večina med njimi že sedmo leto sodeluje v vseh predstavah, začele pa so v Gledališkem studiu – tako v predstavah za otroke kot tistih Teatra III. V karantenskem času niso hodile v šolo, po skypu so si dopisovale in izrazile željo, da bi rade ponovno nekaj igrale.

„Med brskanjem po internetu sem naletela na to besedilo in me je pritegnilo. Pokazalo se je kot izjemno zanimivo. Nastalo je v času, ko je Dušan Jovanovič študiral režijo na akademiji. To je njegovo prvo dramsko besedilo, ki je objavljeno. Za gledališko šolo v bistvu pomeni več kot abecedo, ko začneš razmišljati o teoriji gledališča, o zvrsteh, o tem, kako lahko gledališče postane drugačno, avantgardno, alternativno, drugačno od klasičnega literarnega gledališča, ki je bil v tistem času glavni stil uprizarjanja v nacionalnih gledališčih in v vseh ustanovah nasploh; izjema je bil Oder 57 v Ljubljani. V tem času so se v gledališki zgodovini zgodile zelo zanimive stvari, teatrologi so to obdobje zelo dobro preučili. Tudi meni osebno je to obdobje zelo blizu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300