Velika Nedelja: Stopiti v ženske čevlje ni mačji kašelj
Kultura
Tipografija

V začetku julija se je po Veliki Nedelji razlegel krohot, ki ga je bilo slišati daleč naokoli. Dežurni 'krivci' za to so bili mojstri komedije Kulturnega društva Simona Gregorčiča Velika Nedelja, ki so za letošnjo sezono pripravili sodobno gledališko predstavo z naslovom Ni lahko biti ženska.

V predstavi smo lahko sledili problemom sodobne ženske skozi oči Antona Žumbarja. Predstava je njegovo avtorsko delo, ob tem pa je kot gledališki vodja dokazal svojo duhovito naravo. Na odru je tudi odigral glavno vlogo – ali bolje rečeno kar dve glavi vlogi: Andreja in Lizike.

Glavni lik Andrej se je kot abrahamovec znašel v nemogoči življenjski situaciji. Nikakor ne more najti in obdržati službe, zato trpita tudi njegov zakon in očetovstvo. Niti žena niti odrasla hči ga ne cenita. Žalostna situacija se odvija na dveh prizoriščih, odigrana pa je s kopico premišljenega situacijskega humorja.

Domači jezik gledalca še bolj poveže z zgodbo, ki se nepričakovano zaplete. Andrej je namreč odločen, da si bo življenje uredil. Prijaviti se je želel na delovno mesto svetovalca, a se je soočil z novim problemom: zaposlovali so samo ženske. Soočen z nastalo situacijo je glavni lik sprejel drzno odločitev: pretvarjal se bo, da je ženska, saj to pa že ne more biti težko. Andreju je manevriranje med dvojnim življenjem šlo resnično dobro od rok. Doživel je prigode, ki so gledalce dodobra nasmejale, kmalu pa se je moral spopasti z žalostnim dejstvom: kot svetovalko Lizo ga je obiskala žena Nežka. Nehote mu je izdala skrivnost, ki mu je svet obrnila na glavo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300