Arsana 2020:  Stoodstotno slovenski nastopi in omejena prizorišča
Kultura
Tipografija

Z dogajanjem na Mitrovem vrtu hotela Mitra se bo nocoj začel 12. glasbeni festival Arsana 2020, ki bo v celoti gostil domače glasbenike oz. izvajalce. Le-ti se tako kot občinstvo že veselijo nastopov v najstarejšem slovenskem mestu, ki jih je vedno prijazno sprejelo. Z glasbenimi dogodki in spremljevalnim programom (poletna glasbena šola) in otroškim festivalom bo Društvo za glasbeno umetnost Arsana s soorganizatorji tudi letos poskrbelo za glasbeno eksplozijo v mestu do 30. julija. Z delom dogajanja pa bo 1. avgusta gostovalo še v Ormožu.

Vsi dogodki bodo potekali ob doslednem upoštevanju vseh zdravstvenih in varnostnih ukrepov. Mladen Delin, umetniški vodja in direktor festivala, je tik pred odprtjem festivala povedal, da sta pri obiskovalcih opazna strah in previdnost zaradi covida-19, kar zadeva nakupa vstopnic v predprodaji. Prepričani pa so, da jim bo tudi letos uspelo napolniti vsa prizorišča, četudi bodo letos na glavnem, na dvorišču minoritskega samostana, lahko postavili le 220 do 270 stolov, ob upoštevanju 1,5 m razdalje. Člani skupnega gospodinjstva bodo lahko sedeli skupaj. Na vseh drugih prizoriščih bo dogajanje lahko spremljalo do 50 gledalcev. 120 jih bo lahko le na dvorišču dominikanskega samostana. Nastopi pa se bodo zvrstili še na ptujskem gradu, Slovenskem trgu, kjer se bodo predstavili mladi glasbeniki, v Domu kulture Muzikafe in v Mestnem kinu s Kino vrtičkom.

Na svečanem odprtju festivala, ki je bilo včeraj,  26. julija, je na minoritskem dvorišču nastopil Big Band RTV Slovenije s solisti: Klemnom Slakonjo, Majo Keuc, Ano Soklič, Alenko Godec in Jurijem Bučarjem. Oto Pestner in Uroš Perić bosta s svojima izjemnima vokaloma popeljala v obdobje kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300