12. festival Arsana: Z glasbo proti koroni in za novo prihodnost
Kultura
Tipografija

Dvanajsti festival Arsana se bo v festivalsko zgodovino zapisal kot festival s stoodstotno slovensko izvajalsko glasbeno in pevsko zasedbo. Na že standardnih ptujskih odrih je od 24. do 30. julija ponudil glasbeno in spremljajoče dogajanje različnih žanrov. Občinstva je bilo letos veliko manj, saj ga je »zredčil« koronavirus. Organizatorji so dosledno upoštevali protikoronske ukrepe oz. omejitve, ki veljajo za zbiranje ljudi na prostem in prireditvah v zaprtih prostorih.

Tudi v teh razmerah je občinstvo nadvse uživalo, zagotovo pa tudi izvajalci, ki si ne želijo nič drugega kot to, da bi se virus umiril in bi glasba oz. kultura lahko ponovno živela brez omejitev. Vsak umetnik si namreč želi, da svojo ustvarjalnost oz. poustvarjalnost deli z občinstvom. Tudi zato so bili polni pohval na račun organizatorjev, Društva za glasbeno umetnost Arsana, da je vztrajal v svoji nameri in festival uspešno pripeljal do konca. V marsikaterem okolju so se namreč letos odpovedali festivalskim dogodkom.

Prvič letos pa je festival Arsana z delom svojega programa tudi gostoval. Jutri bo na grajski pristavi v Ormožu nastopila Severa Gjurin s skupino in gostom Galom Gjurinom. Pred tem je ormoško občinstvo uživalo v Tango zgodbi z gostjo Ireno Yebuah Tiran.

Občinstvo in organizatorji si želijo, da bi se že v letu 2021 festival vrnil v obdobje pred korona krizo, da bo Ptuj ponovno svetovno glasbeno stičišče z glasbeno eksplozijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300