Festival mladi Ormož: V ospredju degustacija poklicev
Kultura
Tipografija

Festival, ki je pretekli petek zaznamoval ormoško ozračje, je bil namenjen zabavi in spodbujanju mladih na samostojni poklicni poti. Po vzoru lanskoletne prireditve so tudi tokrat poskrbeli za bogat zabavno-kulturni program, ki se je začel že v dopoldanskem času in se prevesil pozno v noč.

Osrednja tema letošnjega festivala Mladi Ormož je bilo podjetništvo in spodbujanje podjetništva med mladimi. Na stojnicah so se predstavili uspešni lokalni podjetniki, ki tokrat niso le ponujali svojih storitev in artiklov, temveč so delili tudi svoje poslovne izkušnje. Vsakdo, ki ga je zanimalo, kako začeti s svojim podjetjem in udejanjiti lastni idejo, je lahko spoznal navdihujoče zgodbe podjetnikov. »Pomembno je, da opravljaš delo, ki ga imaš rad,« je dejala mlada Nina Mohorko. Že od zgodnjega otroštva je rada ustvarjala, pred dobrim letom dni se je odločila, da se poda na samostojno poklicno pot in začela šivati torbice in nahrbtnike za prodajo.

Na festivalu so se predstavili še Športna šola DADA, kjer so obiskovalci lahko prejeli vse informacije v zvezi s športnim treniranjem tako otrok kakor tudi odraslih. Predstavilo se je tudi podjetje HighFly, ki je bilo v preteklem letu na nacionalnem nivoju nagrajeno za inovativno letečo desko, ki se dvigne nad gladino vode. Vsem zainteresiranim so bili na voljo tudi predstavniki podjetja S vino, Loksse in lepotnega studia Leona.

»Najbolj nore ideje so prinesle daleč največje uspehe«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300