Ptuj: Festival Arsana s ciklom klasičnih koncertov
Kultura
Tipografija

V Arsani bodo s koncerti razvajali tudi v letošnji jeseni oz. zimi. Zaradi velikega povpraševanja in ponudb posameznih umetnikov so se odločili, da jih bodo povabili k sodelovanju oz. koncertiranju v slavnostni dvorani ptujskega gradu.

Zelo so veseli, da jih bodo izvedli v sodelovanju s Pokrajinskimi muzejem Ptuj-Ormož, pri enem od koncertov pa tudi z Glasbeno šolo Karola Pahorja Ptuj. Spremljalo jih bo lahko le 50 obiskovalcev hkrati, zato tudi razmišljajo o dveh terminih posameznih koncertov. Dogajati se mora, stvari se ne smejo zaustaviti, zato so finančni učinki pri teh koncertih drugotnega pomena, poudarja umetniški vodja in direktor Arsane Mladen Delin.

Prvi koncert bo že 8. oktobra, ko bosta nastopila mednarodno uveljavljena glasbenika Elena Denisova (violina) in Alexei Kornienko (klavir), ki bosta razvajala z Mozartovo glasbo, ki je eden od najpomembnejših simbolov Avstrije. Na drugem koncertu 16. oktobra bo nastopil izjemni Marko Črnčec, eden najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki sicer živi in dela v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer ter producent, zlasti v jazzu in pop glasbi. Decembra pa se bo predstavila slovenska pianistka Tatjana Ognjanovič, ki bo igrala sonate Beethow. V pogovorih pa so tudi z nekateri zbori, ki bodo še dodatno obogatili jesensko-zimsko glasbeno koncertno sezono. Po petih letih se tako ponovno vračajo s ciklom klasičnih koncertov oz. glasbenimi dogodki festivala Arsana med letom, četudi v povsem drugačnih razmerah, ki pa zanje niso ovira, kot so pokazali že z izvedbo 12. festivala Arsana.

Poletni festival več kot uspel

Želja podpirati slovenske izvajalce

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300