Najkulturna šola: Med dobitnicami najvišjih priznanj tudi podravske šole
Kultura
Tipografija

Javni sklad za kulturne dejavnosti je konec septembra proglasil najbolj kulturno šolo. Naziv Naj kulturne šole v kategoriji male šole in podružnične šole je prejela OŠ Središče ob Dravi. »Gre za visoko priznanje in potrditev dela na kulturnem področju, obenem pa pomeni veliko zavezo in spodbudo za nadaljnje delo,« je dejala ravnateljica Jasna Munda.

Letos je naziv kulturna šola prejelo kar 85 osnovnih šol, ki so zadostile pogojem, v ožji izbor za višja priznanja pa se jih je uvrstilo trinajst. Poleg naziva Naj kulturna šola, ki jo je prejela OŠ Ajdovščina, je javni kulturni sklad podelil še priznanja v kategorijah, vezanih na velikost šole, in za posebne dosežke na devetih kulturnih področjih.

Kot omenjeno je Naj kulturna šola leta 2020 v kategoriji male šole in podružnične šole prejela OŠ Središče ob Dravi. Glede na pisan nabor aktivnosti, ki jih na šoli izvajajo, ta naziv ni presenečenje. Aktivni so namreč na lutkovnem, folklornem, literarnem, gledališkem, likovnem področju, seveda na njihovi šoli ne manjka niti ubrano petje v okviru pevskih zborov, nagovarjajo še vsebine sodobnega plesa, filma in avdiovizualnega področja. Pozornost dajejo tudi izobraževanju strokovnih delavcev, medgeneracijskemu sodelovanju, učenci sooblikujejo prireditve v občini, sodelujejo pa tudi na drugih strokovnih srečanjih. »Ob vsem tem pa skušamo učencem privzgojiti predvsem srčno kulturo,« je povedala ravnateljica.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300