Toni Hamler z novimi izzivi
Kultura
Tipografija

Ptujski in mednarodno uveljavljeni mojster dekorative akademski slikar in restavrator ter umetnik dekorative v arhitekturi Toni Hamler je v Rimskih Toplicah na modni reviji, ki je spremljala prestižni izbor World Top Model Slovenia, ponovno navdušil s serijo oblek, izdelanih iz tapet. Tokrat je šel še korak dalje, dodal jim je jakne in čevlje.

Pri novi kolekciji oblek je uporabil tapete iz flis papirja, z dodanim žametom, svilo, kristali, steklom, aluminijem in usnjem. Nove kolekcije bodo še bolj dovršene in estetsko dodelane, obleke bodo ženske lahko nosile ob različnih priložnostih, ne samo v promocijske namene.

Že prihodnje leto pa bo ptujski umetnik podpisal svojo prvo modno kolekcijo iz blaga – Hamler Fashion –, ki jo bo namenil elegantni ženski, ki želi ugajati v prestižno zlato-črnem dizajnu.

Najstarejše slovensko mesto je dom Tonija Hamlerja že 16. leto. Svoj dom si je uredil v nekdanji ptujski sinagogi v Jadranski ulici 9, saj želi, da bi tako kot nekdanja sinagoga prav posebne zgodbe pripovedovali tudi drugi dediščinski objekti v mestu. Po izobrazbi je restavrator in pleskarski mojster ter grafik, ki se je usposabljal na številnih umetnostnih šolah v tujini. Dolga leta je delal v Nemčiji, v več kot 32-letni samostojni dejavnosti si je nabral številne strokovne in umetniške reference. Najboljše reference pa predstavlja več kot 3.600 zadovoljnih strank v Sloveniji in Evropi oz. različni projekti, ki so zahtevali oz. zahtevajo vrhunsko znanje s področja slikarstva, restavratorstva, štukaturnih del, dekoraterstva in slikopleskarstva. Posveča pa se tudi poslikavam sten in izdelavi fresk, ki krasijo več prestižnih rezidenc v Evropi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300