Ko je petje veliko več kot sama tekma
Kultura
Tipografija

Odkar poteka projekt družbe Radio-Tednik Ptuj Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, katerega idejni oče je direktor družbe Drago Slameršak, se je močno povečalo tudi zanimanje za glasbeno oz. vokalno izobraževanje. Iz leta v leto se povečuje število mladih, ki se želijo pevsko izpolniti in kar najbolj zablesteti na tem odru. Skupaj z njimi pa se vseh njihovih uspehov, napredovanja v polfinale in finale ter na koncu na zmagovalni oder izjemno veselijo tudi mentorice Vokalne šole Arsana: Ana Delin, Teja Letonja Hajšek, Natalija Tumpej in Špela Brumen.

Vse so tudi odlične, izkušene pevke in avtorice glasbe, ki še kako vedo, kaj je to celoviti odrski nastop in kaj vse je treba osvojiti, da pevski talenti lahko odlično odpojejo in zmagajo.

Trenutno so mentorice 70 učencem, pevcem. Poučujejo pa tudi skupinsko petje, ki pa ga v novem šolskem letu zaradi covid-19 še niso začeli. Vsako poletje pa se mladi pevci lahko dodatno izpolnjujejo tudi v okviru vokalnega kampa, ki je že stalnica glasbenega festivala Arsana. Pet dni zapored se predajajo samo petju, na koncu pa se občinstvu predstavijo na odru mladih na Slovenskem trgu, ki ima vsako leto več zvestih spremljevalcev, ki nadvse uživajo v nastopih domačih pevskih talentov. Vokalna šola Arsana ima vsako leto več polfinalistov oz. finalistov projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Samo v šesti sezoni se je v finale uvrstilo sedem njihovih učenk: Nuša Arnuš (zmagovalka v mlajši kategoriji), Emma Sartor (tretjeuvrščena v starejši kategoriji, Lana Friščić Krampelj, Kaja Kokol Zebec, Eva Šnut, Pia Krajnc in Taja Pučko.

Tudi v petju ne gre brez treningov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300