Brez ljubiteljskih kulturnikov ni kulture in ni življenja
Kultura
Tipografija

Svet Območne izpostave JSKD Ptuj je izbral prejemnike priznanj najzaslužnejšim na področju kulture za leto 2020. Zaradi koronavirusa letos ni bilo javne podelitve, prejemnike priznanj pa so predstavili na spletu. Gre za dolgoletne, nadvse požrtvovalne gradnike ljubiteljske kulture na različnih področjih, katerih delo je tesno povezano z lokalnimi skupnostmi ter siceršnjim družbenim in društvenim oz. kulturnim življenjem sploh.

V kulturnih društvih so še posebej ponosni nanje, saj s svojimi izstopajočimi aktivnostmi in prispevki pomembno prispevajo h kakovostni rasti in razvoju ljubiteljske kulture, za katero navdušujejo tudi mlade.

Vsestransko aktivna Andreja Černel (KUD Vitomarci) je priznanje Sveta OI JSKD Ptuj prejela za organizacijsko delo, delo na področju vzgoje in izobraževanja ter za raziskovalno delo. Svoje delo je posvetila kulturni vzgoji otrok profesionalno in ljubiteljsko, saj je gonilna sila kulturnega in društvenega življenja v svojem kraju. „Moje ustvarjanje se je sprva začelo z otroki, gledališčem, lutkarstvom, nadaljevalo pa z dekleti moje starosti, z iskanjem ubranih melodij in prepevanjem. Preizkusila sem se tudi v monokomediji in zatem tudi v zborovodstvu. V našem društvu in naši ljubiteljski kulturi stvari delujejo zaradi močnih dejavnikov, kot so želja in težnja po prijateljstvu, po skupnem ustvarjanju. Zame je bistvo ljubiteljske kulture deljenje vezi, gradnja medosebnih odnosov in krepitev prijateljstva,“ je povedala Andreja Černel, ki ji priznanje pomeni dodatno spodbudo za kulturno poustvarjanje tudi v prihodnje.

Ida Lepej (Društvo cesarsko kraljevi Ptuj) je priznanje Sveta OI JSKD Ptuj prejela za razvijanje novih oblik in vsebin dela in mentorsko ter organizacijsko delo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300