»Če gostu nismo dali svoje duše, mu nismo dali ničesar!«
Kultura
Tipografija

Šest strokovnjakov s področja gostinstva in turizma je v času korona krize združilo svoje znanje, izkušnje in moči ter napisalo in izdalo knjigo z naslovom Gostoljubnost slovenskih turističnih delavcev v in po času koronakrize. Le-ta je na nek način kažipot zaposlenim v turizmu, saj prinaša mnoge odgovore o tem, tako se spoprijeti s koronakrizo in kako ravnati po njej.

Njeno vsebino so avtorji predstavili na online dogodku v decembru. Knjiga prihaja v pravem času, ko je turizem zaradi koronavirusa v prisilnem „mirovanju“, saj je sedaj morda tisti pravi čas za nadgradnjo in osvajanje novih znanj ter spoznavanje novih dimenzij turizma, ki gostinstvo in turizem čaka po tem zelo težkem času epidemije. Knjiga ima 17 poglavij in obsega 176 strani. Namenjena je vsem turističnim delavcem in vsem drugim, ki jih ta tematika zanima.

Mirjana Ivanuša Bezjak, predavateljica predmetov s področja turizma na višjih in visokih strokovnih šolah ter avtorica knjig in strokovnih člankov, je povedala, da se je vse skupaj začelo z idejo in željo napisati peto knjigo, ki bo govorila o turizmu v tem kriznem času. K sodelovanju je povabila strokovnjake na področju gostinstva in turizma. Gre za šest oseb, ki vsaka na svoj način deluje na področju gostinstva in turizma ter verjamejo v slovenski turizem tudi po koronačasu. Rdeča nit knjige je gostoljubnost, ki jo potrebujejo vsi turistični delavci. Prinaša vrsto koristnih napotkov, primerov dobre prakse, da se bodo turistični delavci lahko v času, ko ne poslujejo, pripravili na čas, ko se bodo gostje vrnili. „Če gostu nismo dali svoje duše, mu nismo dali ničesar,“ pravi.

Turistična društva – korenine trajnostnega in odgovornega turizma

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300