Oljenka letos Albinu Bezjaku in ptujskemu gledališču
Kultura
Tipografija

Slavnostnega sprejema za prejemnike oljenke, kot smo ga bili vajeni, letos na ptujski občini ni bilo. Je pa županja Nuška Gajšek sprejela oba prejemnika Albina Bezjaka in Petra Srpčiča kot predstavnika Mestnega gledališča Ptuj. Vsak na svojem področju so pomembno zaznamovali kulturni utrip mesta.

Iz znanih razlogov prireditve ob kulturnem prazniku, na kateri bi svečano podelili oljenko, letos ni bilo. Kot je dejala županja, so se zato tudi odločili, da letos ne podelijo velike oljenke, pač pa obema predlaganima kandidatoma dve mali. »Kultura je tisto, kar nas povezuje in na nek način vodi dialog v našem mestu. Upam, da nam bo pomagala tudi do večjega razumevanja in sodelovanja,« je ob predaji dejala ptujska županja.

Oba prejemnika tega častitljivega priznanja, tako Bezjak kot Mestno gledališče Ptuj, pomembno soustvarjajo kulturni utrip mesta. Vsak na svoj način. Gledališče s predstavami, mnogimi priznanji za uspešno delo in na ta način tudi promocijo Ptuja. Bezjak pa skozi fotografski objektiv in kamero.

Albinu Bezjaku je bila oljenka podeljena za dolgoletno uspešno delo in doseganje izjemnih uspehov na področju fotografske dejavnosti. Ptujskemu gledališču pa za dolgoletno uspešno delo in doseganje izjemnih uspehov na področju gledališke umetnosti.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300