Seminarji in delavnice ljubiteljske kulture: Po nova znanja preko zoom aplikacije
Kultura
Tipografija

Pandemija koronavirusa je tudi na področje ljubiteljske kulturne dejavnosti vnesla številne spremembe in prilagoditve. Le-te onemogočajo izvajanje kulturnih prireditev, srečanj, revij, seminarjev, razstav, literarnih delavnic in podobno v živo. Ob prenašanju prireditev na splet, kot ob letošnjem kulturnem prazniku, po novem tudi seminarji in delavnice s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti potekajo preko zoom aplikacije, pri čemer udeleženci potrebujejo računalnik s (spletno) kamero in mikrofon.

V okviru izobraževanja 2021 OI JSKD Ptuj, Lenart, Ormož in Slovenska Bistrica bodo tako izvedli več delavnic in tečajev, ki so v večini brezplačne, za nekatere, predvsem udeležence zunaj OI JSKD Ptuj, pa je udeležba na nekaterih vezana na plačilo kotizacije.

Mentorji odraslih in otroških folklornih skupin, ki se bodo marca izobraževali v delavnici Od raziskave do nove kostumske podobe v folklornih skupinah, so prijave morali oddati do 9. februarja. V njej bo poudarek na izdelavi projekta o oblikovanju kostumske podobe, podlagi za izdelavo folklornih kostumov, načrtovanju in izdelavi kostumov, nadgradnji kostumske podobe (osvežitvi folklornih kostumov) ter nabavi blaga in različnih dodatkov. Vsi, ki se bodo udeležili začetnega tečaja kaligrafije, ta bo potekal februarja in marca, bodo prijave lahko oddali še do 15. februarja. V tem mesecu se bodo izobraževali tudi dramatiki, pisci, igralci, režiserji in mentorji gledaliških skupin. Zanje so pripravili delavnico Analiza besedil – kako se lotimo dramskega besedila. Od februarja pa do konca maja bo potekal tečaj Skrivnosti risanja za mlade in odrasle, na katerem se bodo udeleženci naučili opazovanja stvari, globinskega pogleda, spoznali različne tehnike risanja in se naučili izražati svojo domišljijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300