Pogovor s pisateljico Natalijo Pavlič: „Vsak od nas je pomemben
Kultura
Tipografija

Natalija Pavlič zase pravi, da je ženska v najlepših letih. Rada živim in potem še kaj napišem o tem. Doslej je napisala tri knjige, četrta z naslovom Kava s smetano pa je njen prvi roman. Živi v vasi Podgorje pri Kamniku. Mama štirih otrok se je pisateljevanja lotila pri svojih 44 letih. Prvo knjigo je napisala leta 2012. Vse pa so zgodbe realnega življenja.

„Ob vpetosti v družino in službo iščem svoj lastni glas ali bolje rečeno – besedo. Do mojega pisateljevanja je prišlo čisto spontano, ko sem sama za to dozorela in so mi družinske obveznosti to dopuščale. Skoraj neznosno hrepenenje po pisanju mi je postopoma uspelo udejanjiti,“ pove Natalija Pavlič o svojih pisateljskih začetkih. Že od nekdaj izredno rada bere, malo težje pa je bilo obrniti tok, da so začele besede prihajati iz nje in „se zapisovati“. Doslej so knjigoljubci lahko prebrali tri njene knjige: Pasti zaznave, Tekaški dnevni čisto navadne gospodinje in Pasjeslovje po domače. Tik pred izidom pa je njena četrta knjiga Kava s smetano, v kateri se preko prepletenih življenjskih zgodb dveh žensk loteva soočenja z minljivostjo. Ob koncu epidemije bo svoje knjige predstavila tudi na Ptuju. Pred tem pa jo lahko spoznamo tudi skozi pričujoči pogovor.

Vsaka knjiga je po svoje novo rojstvo. V kratkem bo izšla že vaša četrta knjiga. Kako izbirate teme? So povezane z vašim življenjem in delom?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300