Literarna biografija z Nežo Maurer, ki je nekaj posebnega
Kultura
Tipografija

V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj so ostali zvesti tradiciji, da na večer kulturnega praznika gostijo odlične ustvarjalce slovenskega leposlovja. Letošnji praznični večer, ki je potekal virtualno, so posvetili slovenski pesnici in pisateljici Neži Maurer, ki je 22. decembra lani praznovala svoj 90. rojstni dan.

Monografija V pesmih je moje življenje, posvečena njenemu jubileju, je izšla leta 2020. Izbor poezije in številne zapise, spomine, utrinke, ki niso kronološko povezani, je pripravila avtorica knjige Liljana Jarh, dolgoletna prijateljica Neže Maurer. Z njo se je pogovarjala soavtorica knjige in urednica Milena Pivec iz Založbe Pivec.

Literarna biografija Neže Maurer je knjiga, ki jo je moč brati zelo dolgo, saj je sestavljena iz proze in poezije, citatov in časovnih obratov. „Nujen je predah med branjem, da zazvenijo izbrane pesmi, da zazveni povedano o življenju umetnice Neže Maurer in iz njenega življenja, da zazveni ta bližina med pesnico Nežo in avtorico Liljano Jarh,“ je k branju knjige o Neži Maurer pod naslovom V pesmih je moje življenje, najprej povabila Liljana Klemenčič. Njeno povabilo sta v pogovoru dopolnili avtorica knjige Liljana Jarh in urednica Milena Pivec.

Zgodbe kot naš spomin

Pesnica in pisateljica Neža Maurer je knjigo V pesmih je moje življenje zelo skrbno pregledala. Pohvalila je oblikovalce za vse detajle in barve ter za izbrano fotografijo. Spregovorila je tudi o izbranih pesmih, ki so v tesnem prepletu z biografskimi zapisi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300