Ormož: Teden ljubiteljske kulture letos posvečen Jurčiču in Ipavcu
Kultura
Tipografija

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije kot organizator enkrat letno poveže celotno Slovenijo ter poskrbi za široko promocijo ljubiteljske kulture. Namen projekta je ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem omogočiti večjo prepoznavnost in priznanje v družbi. Z vseslovenskim tednom ljubiteljske kulture namreč želijo pod enotno in prepoznavno podobo predstaviti vse, ki svoj prosti čas in energijo namenjajo ljubiteljski kulturi.

»Teden ljubiteljske kulture se je začel v petek, 21. maja, in bo, kot je že v opisu dogodka navedeno, trajal en teden, torej do 28. maja, načrtujemo pa tudi razširjeni Teden ljubiteljske kulture, v času od 21. maja pa vse do 20. junija, ki je letos posvečen literaturi in instrumentalni glasbi, Jurčiču in Ipavcu,« je v uvodu povedala Barbara Podgorelec, vodja območne izpostave JSKD v Ormožu, kjer so v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož, enoto Ormož, Knjižnico Franca Ksavra Meška Ormož, Trobilnim kvintetom KD Ormož in Likovno kulturnim društvom Ormož pripravili kar nekaj zanimivih dogodkov.

»22. maja smo preko spletne platforme Zoom že izvedli Lutkovno abecedo, katere namen je bil predstaviti raznovrstne uprizoritvene postopke k lutkovni interpretaciji. Tudi Interpretacija skladb za zborovodje otroških pevskih zborov z mentorico Katjo Gruber je že za nami, ta teden, 26. maja, pa ji bo pod istim mentorstvom prav tako preko aplikacije Zoom sledila še Interpretacija skladb za zborovodje mladinskih pevskih zborov,« je v nadaljevanju povedala vodja območne izpostave JSKD Ormož Barbara Podgorelec.

Jurčičev in Ipavčev popoldan v Ormožu

10. junija bodo v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož skozi preplet branja in igranja, pogovarjanja in poslušanja člani Bralnega krožka Knjižnice Ormož, Bralnega krožka Dravulice in Bralnega krožka Sveti Tomaž predstavljeni odlomki in utrinki Jurčičevega pisanja, člani Trobilnega kvinteta pa bodo pod vodstvom Slavka Petka igrali pesmi Josipa Ipavca.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300