Glasbena šola Ormož: Muziciranja ni utišala niti pandemija
Kultura
Tipografija

V času epidemije koronavirusa je pouk instrumentov in glasbene teorije tudi v ormoški Glasbeni šoli potekal na daljavo, preko različnih družbenih omrežij in aplikacij za video klice. »Naše delo je bilo tudi v času zajezitve koronavirusa uspešno, saj nismo zabeležili niti enega izpisanega učenca, pa tudi pri usvojenem znanju ni opaziti večjih odstopanj. Po ponovni vrnitvi v šolo v začetku maja so otroci v polnem zagonu na pripravo zaključnega koncerta, ki bo 8. junija,« je povedala ravnateljica Glasbene šole Ormož Tatjana Petek.

Koncerti učencev Glasbene šole običajno potekajo enkrat do dvakrat mesečno in se odvijajo v Beli dvorani Grajske pristave. Tokrat pa so se predstavitve lotili malo drugače. Učitelji mentorji so svoje učence pripravljali na nastope preko video aplikacij. Nato so nastopajoči avdio posnetke skladb ob pomoči staršev posneli kar v domačem okolju. »Povezali smo se z lokalnimi mediji, ki so naše delo predstavili po radijskih valovih in na TV-ekranih, nastope učencev pa si je mogoče ogledati tudi na YT-kanalu,« je delo v času epidemije predstavila ravnateljica Petkova.

Tudi ormoške balerine so vesele ponovne vrnitve v šolsko baletno dvorano, kjer pridno vadijo in se pripravljajo na baletno predstavo Pepelka, ki bo po načrtih premierno izvedena 20. junija pred Grajsko pristavo v okviru prireditev ob občinskem prazniku.

Na že omenjen zaključni koncert Glasbene šole pa se ob balerinah in vseh ostalih nastopajočih za svoj nastop pripravlja tudi mažoretna skupina, ki se bo predstavila ob zvokih domače godbe.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300