Ormož: »Diploma iz umetnosti je nekoristna«
Kultura
Tipografija

Da bi mlade odtegnili od računalnikov, je konec maja Mladinski center Ormož v sodelovanju z mlado ormoško umetnico, slikarko in ilustratorko Melanie Habjanič, postavil prvo zunanjo razstavo, ki nosi naslov 'Art Degree is Useless', kar dobesedno pomeni 'Diploma iz umetnosti je nekoristna', oziroma, če parafraziramo: Biti umetnik je nesmiselno; Umetnik je parazit; Umetnost ni potrebna; Umetnost je neuporabna in podobne misli, ki se porajajo zadnje čase v našem vsakdanjiku.

Melanie Habjanič, rojena leta 1994, je svoje otroštvo preživljala v Ormožu, po končani osnovni šoli pa je izbrala Srednjo šolo za oblikovanje v Mariboru. Svoje izobraževanje je nato nadaljevala na Pedagoški fakulteti v Mariboru, kjer je leta 2019 magistrirala. Po zaključenem študiju se je v sklopu Erasmus izmenjave še šest mesecev izobraževala na Akademiji za likovno umetnost v Macerati v Italiji.

Trenutno živi in dela v Ljubljani, obenem pa na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani zaključuje drugo stopnjo, smer ilustracija.

»Hodim torej po divji poti do svojih sanj, postati knjižna ilustratorka in pisateljica jeponosno povedala mlada umetnica Melanie: »Umetnost vseh vrst in oblik je bila vedno zelo pomemben del mojega življenja. Uživala sem ob prav vsaki priložnosti, ko sem lahko bila kreativna, želja po ustvarjanju in razumevanju umetnosti nikoli v življenju ni izpuhtela, ravno nasprotno.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300