Nezadovoljstvo med šolniki: Ministrica nadaljuje popolno ignoriranje
Kultura
Tipografija

Šolniki so ogorčeni, ker bo ministrstvo za šolstvo šele 24. avgusta predstavilo smernice za potek pouka v prihodnjem šolskem letu. Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije ter Združenja ravnateljic in ravnateljev opozarjata na pomanjkanje dialoga s strani ministrstva, ki ga vodi Simona Kustec iz SMC.

Starši, predvsem osnovnošolcev, in učitelji se kljub temu, da so se šolske počitnice komaj začele, že ozirajo proti jeseni. Ob pričakovanju četrtega vala koronavirusa, ki ga bo zaznamoval vse bolj prevladujoči delta sev, se postavlja vprašanje, kako bodo jeseni potekali izobraževalni procesi.

Krovni sindikat ogorčen

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) so ogorčeni nad napovedjo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da bo ob upoštevanju epidemioloških razmer smernice za izvedbo pouka prihodnje leto predstavilo šele 24. avgusta, le teden dni pred začetkom novega šolskega leta. 

»Ministrica nadaljuje popolno ignoriranje praktikov in sindikata tudi tokrat ni vključila v razprave in analize o pravkar končanem šolskem letu ter prav tako ne v načrtovanje prihajajočega šolskega leta,« je na svoji spletni strani zapisal tiskovni predstavnik Sviza Sandi Modrijan.

Ob tem je spomnil na nedavna opozorila Društva šolskih svetovalnih delavcev Slovenije, da bi bilo treba zaradi težav, ki so se v času zaprtja nakopičile v vrtcih, šolah, pri zaposlenih v šolskem sektorju, otrocih in starših, »hitro in strokovno ukrepati ter se ustrezno pripraviti na bližajoče se šolsko leto«. V Svizu sicer že dalj časa opozarjajo na pomanjkanje socialnega dialoga.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300