Vrhunci 13. mednarodnega glasbenega festivala Arsana
Kultura
Tipografija

Ptuj se je z glasbenim festivalom Arsana zapisal na zemljevid uspešnih festivalskih mest v evropskem in tudi svetovnem merilu. Postal je svetovno in evropsko stičišče umetnosti in vrelec ustvarjanja mednarodnih projektov.

Doslej je gostil že več tisoč festivalskih dogodkov in 10.000 izvajalcev, ki jim je zaploskalo več kot 400.000 obiskovalcev od blizu in daleč. Tudi v letu 2020, ko je večina festivalov ugasnila luč iz epidemioloških razlogov, je festival živel svoje poslanstvo, bil je 100-odstotno slovenski. Letos se je vrnil z mednarodnimi izvajalci. Ponovno je gostil kralje a capella glasbe, skupino Naturally 7 iz ZDA, ki je navdušila v izjemni virtuozni vokalni zgodbi Volcal Play. Nastopili so na slavnostnem odprtju festivala. Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki je generalni pokrovitelj 13. festivala Arsana, je ob tej priložnosti izrekel pomenljive besede, da v časih, ko smo bolj razdvojeni kot kadarkoli, dejansko iščemo stvari, ki nas zbližujejo in povezujejo. Glasba je največja oblika tega, zato je treba uživati v nečem, kar nas povezuje.

Letošnjo festivalsko zgodbo sestavlja okrog 50 dogodkov na zunanjih in notranjih prizoriščih, več kot 300 glasbenih umetnikov s področja klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300