OFAK festival: »Izkoristili bomo vse, kar nam Ormož ponuja«
Kultura
Tipografija

Tudi letos bo v Ormožu tradicionalni OFAK festival, ki ga pripravlja Klub ormoških študentov (KOŠ). Festival se začenja 31. julija in bo trajal do 8. avgusta, v tem času pa bo na voljo pestra paleta dogodkov. Poskrbljeno bo za glasbo, kulinariko, rekreacijo in zabavo.

»Skozi 13 let nam je uspelo doseči to, da smo Ormožani, pa tudi ljudje iz bližnje okolice, vzeli OFAK za svojega. Vsako leto ga obišče vse več ljudi. Vesel sem, da nam tudi ti »čudni« časi v Ormožu niso prišli do živega, čeprav smo do zadnjega čakali na zeleno luč in se lotili kreiranja programa komaj konec junija,« je povedal predsednik Kluba ormoških študentov Miha Kolmančič, ki verjame, da se bo tudi letos v času dogajanja festivala zagotovo našlo nekaj za vsak okus.

»Ostajamo v nekih ustaljenih tirih, saj so se ljudje navadili na takšen OFAK in ne zdi se mi smiselno, da ga spreminjamo, ampak ga raje s tematskimi sklopi iz leta v leto nadgrajujemo in izboljšujemo. Stalnica je tudi Ofakafana, ki bo letos zaradi prekrivanja dogodkov odprta samo v dopoldanskem času,« je še povedal Kolmančič in dodal, da bo lačnim ob italijanskem espresso na voljo še poseben Ofakfrüštuk, pa kotiček samo za otroke, zraven tega pa bo na voljo še zumba in razne delavnice, ki bodo potekale čez dan.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300