Cirkulane: Diamantna maturantka Zala Bedrač bo vzgojiteljica
Kultura
Tipografija

V občini Cirkulane so veseli še enega izjemnega šolskega uspeha svoje občanke. Zala Bedrač je na poklicni maturi zbrala vse možne točke in postala diamantna maturantka. Županja Antonija Žumbar ji je pripravila sprejem in jo nagradila z majhno pozornostjo.

Zala Bedrač se je po končani osnovni šoli v Cirkulanah vpisala na tretjo gimnazijo Maribor, smer Predšolska vzgoja. Na poklicni poti se vidi kot vzgojiteljica, zato je tudi za nadaljevanje šolanja izbrala isto smer. Z odliko opravljena matura ji je nedvomno lahko uspešna popotnica ob začetku študija. Delo z otroki jo zelo veseli, izkusila ga je na praktičnem usposabljanju v domačem vrtcu v Cirkulanah. Pa tudi učenje ji ne dela težav. Pravzaprav se uči zelo rada, je povedala na srečanju z županjo Žumbarjevo in direktorico uprave občine Cirkulane Nino Horvat.

V prvem letniku srednje šole je dosegla prav dober uspeh, naslednja tri leta je bila odličnjakinja. Na maturi je zbrala vse možne točke, kar ji je prineslo naziv diamantne maturantke. Maturo je opravljala iz matematike, slovenščine, strokovnega predmeta in zagovora prakse. Njena družina se je uspeha, ki ga je dosegla ob koncu šolanja, tako veselila, da so tekle solze. „Veselje in navdušenje je bilo nepopisno,“ je dejala in pojasnila, da se je za maturo vestno pripravljala mesec dni, veliko ji je pomagalo znanje, ki ga je pridobila skozi vsa štiri leta.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300