Literarni klub Nataše Petrovič: „Bila je naš motor, ogenj ...“
Kultura
Tipografija

Prvega oktobra so se člani Literarnega kluba Ptuj, ki se odslej imenuje po ustanoviteljici Nataši Petrovič, poklonili njenemu spominu in delu, ki ga je posvetila oživitvi ljubiteljske literarne dejavnosti.

To je bil prvi literarni večer po njeni smrti, poln čustev in praznine, a hkrati poln zavez in obljub članov, da bo ostala večen navdih zanje, ljubiteljske literate, ki jim beseda in verz osmišljata življenje. „Nataša je bila naš motor, ogenj, naša organizatorica. Premogla je v bistvu vse, neko milino, mehkobo, po drugi strani je bila odločna ženska, ki je znala udariti po mizi in uporabiti kulturo, slovensko besedo, poezijo, zato mi je bila še posebej pri srcu. Z Natašo sva sodelovala skoraj dvajset let, ne samo v ptujskem literarnem klubu, pač pa tudi na različnih srečanjih, na Mihčevem festivalu, ki ga je prav ona obudila v ptujski občini, in še marsikje drugje,“ je na literarnem večeru literarnega kluba Ptuj povedal strokovni mentor David Bedrač. Na njem so se tudi uradno predstavili z novim imenom. „Zdi se nam prav, da se ta njena ideja širi, da ostaja. Tako bi želela in hotela tudi Nataša. V tej sezoni se nam je pridružilo veliko mladih, kar je zelo spodbudno,“ je dodal Bedrač.

Za prvi literarni večer so člani kluba pripravili literarna besedila, z izbranimi besedami pa se tudi poklonili spominu Petrovičeve. Sodelovali so: Cilka Bernjak, Karmen Pulko, Irena Hočevar, Erika Kotnik, Mirko Kotnik, Melita Vidovič, Tilčka Simonič in David Bedrač. Z glasbo je večer spomina obogatil kitarist Amadej Gavez s svojimi pesmimi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300