Podravje: Srečanje folklornih skupin, pisan preplet plesov
Kultura
Tipografija

V Narodnem domu na Ptuju je 8. oktobra potekalo srečanje odraslih folklornih skupin. Območna izpostava JSKD Ptuj ga je organizirala ne glede na to, da letos ni bilo organiziranih območnih in regijskih revij ter državne revije, na katerih se folklorne skupine predstavijo ne samo občinstvu, temveč tudi strokovnemu spremljevalcu.

Predvsem pa jih je vodila želja, da bi na nek način dodatno spodbudili in motivirali skupine, da so še naprej aktivne pri ohranjanju tradicije ljudskega plesa. Da gre za skupno željo, so pokazale skupine same, ki so se odzvale na povabilo za udeležbo na srečanju. Za nekatere je to bil prvi nastop po pandemiji koronavirusa, tudi zato pa svojevrsten izziv, ki je pokazal, da so še vedno zelo predani folklorni dejavnosti. V OI JSKD Ptuj so zelo veseli in zadovoljni, da se je odzvalo kar deset od 14 skupin, kolikor jih je aktivnih na območju njenega delovanja.

Nastopili so: FS Veterani PPD Svoboda Ptuj, Veterani – FS FD Rožmarin Dolena, FS Vinka Koržeta – Veterani PD Cirkovce, FS Bolnišnica DPD Svoboda Ptuj, Odrasla FS FD Rožmarin Dolena, Odrasla FS FD Lancova vas, FS KD Rogoznica, Plesna skupina FS Antona-Jožeta Štrafela Markovci in FS Vinka Koržeta PD Cirkovce. Skupine so se v glavnem predstavile s štajerskimi plesi, razen skupine Veterani DPD Svoboda Ptuj, ki so odplesali prekmurske plese, in Odrasle FS FD Rožmarin Dolena, ki se je predstavila s plesi Zgornje Savinjske doline.

Odraslo FS Lancova vas in Odraslo FS FD Rožmarin Dolena novembra čaka tudi nastop na posebni državni prireditvi v Žalcu pod naslovom Folklorna prepletanja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300