Tretji Kloštrski večer: Glasbeni blagoslov za dušo in srce
Kultura
Tipografija

V cerkvi sv. Petra in Pavla na Ptuju je 4. novembra potekal 3. Kloštrski večer, samostojni koncert dekliškega pevskega zbora Dolcezza pod vodstvom dirigenta Petra Gojkoška in ob spremljavi komornega godalnega orkestra s solistkama Anjo Brglez (sopran) in Amadejo Dvoršak (mezzosopran). Skupaj so ustvarili izjemen večer glasbe in pesmi, ki se je dotaknil vseh, ki so koncert spremljali.

Dekliški pevski zbor deluje že od leta 2013, ko so osnovnošolske glasbenice začele ustvarjati pod okriljem zasebne glasbene šole v samostanu. sv. Petra in Pavla na Ptuju. V vseh letih delovanja so pevke gradile svoje glasbeno znanje in se udeleževale pevskih revij, različnih prireditev in koncertov. Tako so se večkrat udeležile mednarodnega srečanja mladih pevcev Willems International Choir v Franciji in Španiji. Na medobmočni reviji pevskih zborov Sozvočenja v letu 2018 so prejele nagrado za perspektivno zasedbo. Odkar delujejo, so spoznale zelo raznoliko glasbo, vseskozi pa si pod vodstvom zborovodja prizadevajo za odkrivanje novega.

Zelo so srečne, da jim je končno le uspelo organizirati svoj prvi samostojni koncert, na katerega so se pričele pripravljati že preteklo pomlad. Članice dekliškega pevskega zbora Dolcezza so: Jada Kondrič, Urška Horvat, Dora Mertelj, Klara Škvorc, Lara Hozjan, Teja Palčar, Zala Stolec, Tosja Pišek, Zala Vučak, Sara Gutschi, Klara Tikvič, Tadeja Černenšek in Rebeka Pernat.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300