Svečan zaključek „vetrne“ bralne značke za odrasle
Kultura
Tipografija

Ta veseli dan kulture so v Knjižnici Ivana Potrča tudi letos proslavili z zaključkom Bralne značke za odrasle 2021. Letos so knjigoljubi brali knjige, ki govorijo o vetru. Ob seznamu, ki so ga na to temo pripravili v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj, so udeleženci BZO 2021 lahko dodali še svoje tri 'vetrne' izbranke.

K branju so vabili številni vetrni naslovi: Občutek za veter, Nebesni dih, Pravljica o vetru, Popotovanje z vetrom, Izviri vetra, Božji mlini na veter, Telefon v vetru, Vrtnica vetra, Sunki južnega vetra, Veter v žilah, V vetru in dežju, Topli skriti veter, Južni veter, Okus soli z ustnic vetra, Pesem o vetru in mojem življenju, Proti severnemu vetru, Odpihnjeno z vetrom, Božaj veter itd. V izpolnjeni zgibanki so bralci morali označiti najmanj pet knjig, ki so jih prebrali. Že po tradiciji pa so jih obogatiti z mislimi iz več knjig, ki so jih še posebej navdušile. Izpolnjene zgibanke so vrnili do 20. novembra. Do roka so prejeli 70 izpolnjenih zgibank, za knjižno nagrado pa bodo upoštevali še tiste bralce, ki so jih vrnili po tem roku oz. najpozneje do konca novembra.

Liljana Klemenčič je na zaključno prireditev povabila Luko Ovsca, pravljičarja, pevca in godca, ki izvira s Knežje Njive pod Snežnikom v Loški dolini. Svoje pripovedovanje zgodb in pravljic rad obogati z ljudsko glasbo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300