Koncert komornega zbora Glasis
Kultura
Tipografija

Po težkem in negotovem obdobju, še posebej za nas, ki se ukvarjamo z ljubiteljsko kulturno dejavnostjo, je v pevsko sezono 2021/2022, ki smo jo pričeli v začetku septembra, vendarle posijal žarek upanja, sreče in optimizma.

Že lani načrtovani božično-novoletni koncert v soorganizaciji z Javnimi službami Ptuj in Dominikanskim samostanom ter pod strogimi pogoji, ki so predpisani za tovrstne prireditve, je članom komornega zbora Glasis, ki ga vodi dirigent Ernest Kokot, v petek, 17., in soboto, 18. decembra, uspelo postaviti na oder dominikanskega samostana na Ptuju. Nanj smo se začeli pripravljati v začetku te sezone v upanju, da nam uspe. Koncertu smo nadeli pomenljivo ime »O, magnum mysterium« (O, veličastna skrivnost). Iz tega razloga sta bili prva in zadnja skladba koncerta s tem naslovom.

Dvorana je bila, upoštevajoč vsa pravila, polna, oba koncerta sta bila razprodana. Devetnajst sklad, devetnajst voščil in sporočil za praznike – sporočil z željo za lepši in boljši jutri, za boljši svet. Šestnajstkrat je nastopil 23-članski zbor kot celota, s tremi skladbami pa se je predstavilo sedem članov zbora, sedem odličnih in perspektivnih mladih glasbenikov, saj je njihova povprečna starost 20 let.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300