Ptuj: Likovna razstava, ki je nov presežek
Kultura
Tipografija

Konec maja so v Mali galeriji mesta Ptuj odprli likovno razstavo, na kateri se predstavljajo udeleženci tečaja risanja in slikanja, ki poteka s podporo OI JSKD Ptuj in katere strokovni mentor je akademski slikar in kipar Tomaž Plavec, ki je dan pred razstavo uspešno zaključil tudi študij na Filozofski fakulteti. Zaradi premajhnega prostora, trenutno se za poučevanje in v razstavne namene uporablja le en prostor, niso mogli razstaviti vseh del. Na ogled so postavili le majhen izbor ustvarjenega od oktobra lani do konca maja letos, le petino, ne samo najboljših del, tudi glede na zanimivosti.

Razstava daje jasen vpogled v znanje tečajnikov, javnost pa je z razstavo dobila priložnost, da se seznani s tem, kaj delajo na teh tečajih in kako se stopnjuje oz. dosega zelo visok nivo risanja. „Prepričan sem, da je marsikdo presenetil tudi samega sebe,“ je mentor polaskal udeležencem tečaja risanja in slikanja 2021/2022.

Razstavljavce je na odprtju razstave pozdravila tudi ptujska županja Nuška Gajšek. Vsem udeležencem tečaja je čestitala za njihove likovne stvaritve z željo, da se tudi v letu 2023 srečajo na podobnem dogodku. Organizatorka kulturnega programa Območne izpostave JSKD Ptuj Lidija Kolarič je ob tej priložnosti zainteresirane seznanila, da bodo tečaj risanja in slikanja ponovno nadaljevali v letošnji jeseni. Na Ptuju je namreč veliko zanimanje za vpise na umetniško gimnazijo in srednjo oblikovalsko šolo. Tečaj risanja in slikanja pa je zelo dobra priprava na sprejemne izpite.

Tomaž Plavec se je zahvalil Galeriji mesta in OI JSKD Ptuj ter MO Ptuj za vso podporo, ki jo mesto daje kulturnim dogodkom in razvoju kulture v mestu. Še posebej pa se je zahvalil učenkam in učencem, da so dosegli nivo ustvarjanja, ki si ga je želel.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300